Kwaśnica

Kwaśnica to niezwykle aromatyczny i pożywny wywar, który przygotowywany jest od wielu lat w kuchni góralskiej.

Zupa ta gotowana jest na wywarze z kiszonej kapusty, wędzonych żeberek z dodatkiem ziemniaków, boczku, grzybów i swieżych przypraw.

Kapusta kiszona, która jest podstawowym składnikiem kwaśnicy zawiera wyjątkowo cenne witaminy z grupy B, C, A, E, K oraz magnezu, fosforu, wpania i potasu. Zupa ta niezwykle rozgrzewa i sprawia, że czujemy się syci.

 

Gdzie zjemy to wyjątkowe i tradycyjne danie?

Zapraszamy do odwiedzenia Karczmy Solina klimatycznego obiektu ze wspaniałym widokiem na Solinę

Rates
Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach Szwajcarskiego programy współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej
Projekt zrealizowano przy wsparciu finansowym Województwa Podkarpackiego