
Hotel Skalny osadzony jest na skale pośród wzniesień nad Jeziorem Solińskim. Restauracja Pod Żaglami ze względu na atrakcyjną lokalizację, wyjątkowe wnętrze oraz starannie przygotowane dania z pewnością zainteresuje gości.
Przeszklone ściany umożliwiają podziwianie wyjątkowej panoramy Bieszczad. Warto podkreślić, że jest to idealne miejsce do organizacji różnorodnych wydarzeń. Restauracja jest w stanie pomieścić nawet 200 osób!
W stylowych wnętrzach serwowane są dania kuchni polskiej oraz europejskiej. Dzięki temu każdy z gości znajdzie w karcie coś, na co ma ochotę. Kucharze dbają o to, aby posiłki były nie tylko smaczne, ale również zdrowe i wykwintnie podane. Bogate, urozmaicone menu oraz regionalne specjały zadowolą nawet najbardziej wymagające podniebienia. Szeroki wybór win z górzystych regionów Słowacji, Węgier, Gruzji oraz Polski to kolejny argument, dla którego warto odwiedzić to miejsce.
Menu restauracji zawiera dużo ciekawych propozycji dań kuchni regionalnej. Ucztę możemy rozpocząć od pieczonego pasztetu z dziczyzny w miodowym sosie, bundzu przekładanego pomidorem z niedźwiedzim czosnkiem, oscypka z rusztu z konfiturą z żurawiny i grillowaną gruszką lub proziaków z masłem z czosnkiem niedźwiedzim. W karcie znajdziemy również żur z ziemniakami, kwaśnicę na soku z kwaszonej kapusty z mięsnymi pierożkami czy kresowy barszcz ukraiński z kwaśną śmietaną. Na nasz wybór czekają pierogi z mąki razowej z kapustą, placki ziemniaczane z bryndzą, knysze łemkowskie nadziewane ziemniakami i serem z sosem szczypiorkowym. Pomysłem na danie głównie jest gulasz z jagnięciny w duszonych warzywach, podobnie jak pstrąg pieczony na kilka sposobów: na kamieniu, z ogniska, na patelni czy w piecu chlebowym. Solidnych rozmiarów jest kotlecisko z kostką z zasmażaną kapustą i pieczonymi ziemniakami, czy medaliony wieprzowe z borowikami w kapuście z ziemniakami duszonymi w maśle.
Dane teleadresowe: 38-610 Polańczyk, ul. Zdrojowa 11
Telefon: +48 13 469 20 27
Email: recepcja@skalnyspa.pl