Restauracja Magnolia łączy europejskie sztuki kulinarne z z tradycyjnymi i regionalnymi smakami. Zgodnie z ideą kuchni Slow Food dania te powstają w oparciu o wysokiej jakości produkty lokalne. Warzywa, owoce oraz zioła trafiają na stoły klientów prosto z dworskiego ogrodu i sadu. Z kolei sery oraz mięsa zamawiane są od lokalnych producentów. Szef Kuchni Marcin Majchrzak dba o to, aby serwowane potrawy codziennie były przepyszne, świeże i niepowtarzalne.
Kuchnia łemkowska skrywa wiele skarbów, a dania te tworzone są z pozornie prostych składników. Cała magia dzieje się jednak, gdy połączymy ze sobą odpowiednie produkty. Będąc w lokalu koniecznie musicie spróbować popularnego żuru na dworskim zakwasie z białą kiełbasą, dworskim wędzonym boczkiem, ziemniakami, chrzanem i jajkiem przepiórczym. Dla miłośników ryb mamy do polecenia pstrąga sieniawskiego wędzonego ze szparagami i cukinią. Kolejnym daniem, na które warto zwrócić uwagę jest ragout z dworskiej jagnięciny, kaszą kuskus, dworską sałatą, granatem i kolendrą. Jeśli nigdy nie próbowaliście popularnego, regionalnego dania - kiszeniaki łemkowskie (gołąbki w liściach kiszonej kapusty) z pewnością zabiorą Was w kulinarną podróż po podkarpackich smakach.. Jak smakują? Przekonajcie się o tym samodzielnie!
Dane teleadresowe: Kombornia 1, 38-420 Korczyna
Telefon: 609 433 603 lub 13 435 42 89
Email: hotel@dworkombornia.pl