Znak firmowy właścicieli karczmy to solidne, duże dania po zjedzeniu których nie ma szansy na najmniejszy głód. W kuchni preferowana jest tradycja regionalna i polska, stąd też i takie przystawki, jak ser owczy grillowany z żurawiną oraz tatar z pstrąga wędzonego na grzance. Każdy kto przekroczy próg restauracji zechce do niej wrócić i ponownie nacieszyć się dobrym jedzeniem. Właściciele postanowili, aby nieustannie kultywować tradycję polskiej kuchni.
W menu karczmy znajdziemy m.in. aromatyczną kwaśnicę na wędzonym żeberku, grillowany ser owczy z żurawiną, soczystą wątróbkę drobiową z duszoną cebulką, jabłkiem, gotowanymi ziemniakami i kiszoną kapustą.
Warto zamówić także zupę gulaszową z dzika w kociołku czy pierogi z mięsem. Przy karczmie z sukcesem prosperuje własna wędzarnia wędlin i ryb. Klienci, którzy mieli okazję spróbować dobrze uwędzonej kiełbasy, boczku, szynki, polędwicy, karkówki czy żeberek, podkreślali ich tradycyjny i wyborny smak. To miejsce z pewnością zainteresuje również smakoszy ryb. Można tu zjeść m.in. pstrąga smażonego z frytkami i surówką colesław. W „Barze na Stawach” w Krzywem (5,5 km od Cisnej w kierunku Wetliny) można zamówić pstrąga prosto z wody, z własnego stawu. Na miejscu organizowane są także imprezy plenerowe połączone z wędkowaniem, grillowaniem i nauką wędzenia ryb.
Dane teleadresowe: 38-607 Cisna 48A,
Telefon: +48 667 910 010
Email: ukarnasow@op.pl