Kwaśnica

Typ dania: obiad

Kwaśnica to wywar z kiszonej kapusty i mięsa wieprzowego.

Rates
Image

Niezbędne składniki

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 0.5 kg żeberek wieprzowych
  • 0.2 kg boczku wędzonego
  • czosnek
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • sól
  • pieprz.

Przygotowanie

45 min

Kapustę ugotować z przyprawami. Żeberka ugotować osobno (wywar z nich dodać do kapusty). Boczek usmażyć, połączyć z kapustą. Dodać czosnek i ugotowane mięso z żeberek. Podawać z połówkami ziemniaków.

Image

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean euismod bibendum laoreet. Proin gravida dolor.

Image
Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach Szwajcarskiego programy współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej
Projekt zrealizowano przy wsparciu finansowym Województwa Podkarpackiego