Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean euismod bibendum laoreet. Proin gravida dolor.
Barszcz czerwony na serwatce, doskonały w smaku.
Serwatkę przecedzić, wymieszać z wodą (jeśli serwatka jest bardzo kwaśna, trzeba wlać więcej wody), dodać obrany czosnek i zagotować. Buraki obrać, pokroić w kostkę, włożyć do gotującej się serwatki z wodą. Mleko wymieszać z mąką, wlać do zupy, zagotować, odstawić. Do śmietany wsypać sól, wymieszać, wlać kilka łyżek gorącego wywaru, połączyć z resztą zupy (uważać, aby śmietana nie zwarzyła się), podgrzać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Do zupy można dodać trochę smażonej słoniny z cebulą. Talerz barszczu posypać posiekanym koperkiem i natką. Podawać z ziemniakami.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean euismod bibendum laoreet. Proin gravida dolor.