Rzeszów Stary Browar Rzeszowski

Rzeszów / Rzeszów Stary Browar Rzeszowski
  • obiad
  • kolacja
  • deser

To pierwszy, otwarty we wrześniu 2013 r., mini browar w mieście, zlokalizowany na parterze przyrynkowej kamienicy. W restauracji kucharze przygotowują dania w otwartej na salę jadalną kuchni.

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Króluje tu piwo warzone na miejscu, a wśród dań dominują typowe dla miejsca, gdzie podawany jest ten trunek. Na przystawkę można zamówić śledzia z cebulą, jabłkiem i korniszonami lub tatara z polskiej wołowiny z żółtkiem i marynowanymi kurkami. W karcie wypatrzymy także żurek rzeszowski na białej kiełbasie z jajkiem podawany w chlebie, na smakoszy czeka również zupa z leśnych grzybów. Sosem z podgrzybków polane są także ziemniaki z pieca opalanego drewnem z polędwiczkami. Gdy nasycimy pierwszy głód warto zamówić pół metra pieczonych żeberek duszonych w pszenicznym piwie z sosem na zasmażanej kapuście.

Szukających innych kulinarnych wrażeń zadowoli pół kaczki pieczonej w piecu podanej z kluskami śląskimi i modrą kapustą. Nie może zabraknąć w menu staropolskiego bigosu z grzybami w razowym chlebie czy golonki piwowara na smażonej kapuście z leśnymi grzybami. Na specjalne zamówienie dostaniemy pieczone prosię z kaszą gryczaną, wątróbką i sosem myśliwskim. Na miejscu pani Jola lepi pierogi, wśród których szczególne uznanie zdobyły pierogi z mięsem i sosem z podgrzybków.

Restauracja Stary Browar Rzeszowski jest czynna codziennie: niedziela-środa w godz. 12.00–23.00, czwartek–sobota w godz. 12.00–1.00.

Dane teleadresowe: 35-064 Rzeszów, Rynek 20–23, +48 17 250 00 15, sbr@browar-rzeszow.pl

Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach Szwajcarskiego programy współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej