Rzeszów Restauracja Ambasadorski Hotel

Rzeszów / Rzeszów Restauracja Ambasadorski Hotel
  • obiad
  • kolacja
  • deser

Sale restauracji zajmują zabytkowe przyziemia i piwnice kamienicy przyrynkowej, z widokiem – w barze – na podziemną trasę turystyczną. Kuchnia restauracji promuje zasady Slow Food, czyli regionalną naturalną żywność, a karta menu zmienia się wraz z porami roku.

 

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Klienci mają także możliwość zamówienia potraw w wersji bezglutenowej. Przygotowywane tu dania to umiejętne łączenie tradycji staropolskiej kuchni dworskiej z elementami regionalnej kuchni włościańskiej. A co warto zamówić? Na przystawkę np. szyjki rakowe z kurkami leśnymi w sosie śmietanowym lub tatara z polędwicy wołowej z marynowanymi rydzami i borowikami. Z zup koniecznie unikalną zupę borowikową z łazankami lub tradycyjny żurek z jajkiem, wiejską kiełbasą i knedelkami ziemniaczanymi. Nawet w tak wykwintnym miejscu nie może zabraknąć podkarpackiego klasyka – na garniec pierogów składają się pierogi ruskie, z kapustą i grzybami oraz z mięsem. A na danie główne, do wyboru: pierś z kaczki, wiedeński sznycel z cielęciny, indyk z pierożkami z gruszką lub udziec z jelenia. Całość idealnie zamknie tradycyjna kremówka podkarpacka lub strudel z jabłkiem i rodzynkami. W karcie sygnowanej Slow Food czekają do wyboru razowe pierogi z dziczyzną, krem z pieczonej bulwy selera, topinamburu i kaszanki pilzneńskiej, a z dań głównych np. podkarpacka golonka pieczona lub tradycyjny kotlet schabowy z kapustą zasmażaną i zapiekanką ziemniaczaną.

Restauracja jest czynna codziennie w godz. 12.00 – 23.00.

Dane teleadresowe:  35-064 Rzeszów, Rynek 13-14, +48 17 250 24 19, recepcja@ambasadorski.com

Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach Szwajcarskiego programy współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej