Rzeszów Restauracja FOLK Hotel Bristol

Rzeszów / Rzeszów Restauracja FOLK Hotel Bristol
  • obiad
  • kolacja
  • śniadanie
  • deser

Restauracja ta w szybkim tempie nabrała cech miejsca „topowego”. Zajmuje całą kondygnację I piętra kamienicy przyrynkowej, a organizowane w niej wieczory z kuchniami regionalnymi edukują Rzeszowian w kwestii wyjątkowości tradycji lokalnych.

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Kuchmistrz Janusz Pyra łączy umiejętnie walory podkarpackiego dziedzictwa kulinarnego z wymogami współczesnych smaków. Stąd też tak mistrzowskie pomysły na dania regionalne: fuczki z kwaśną śmietaną i smażoną gęsią wątróbką lub kruszki cielęce z warzywami, suszonymi w słońcu pomidorami i serem długo dojrzewającym czy baranina po wetlińsku podana z gołąbkiem z kaszy gryczanej i suszonych śliwek. Nawet w temacie tak oczywistym, jak pierogi udało się stworzyć koncept pierogów z dzikiem i konfiturą z szarej renety oraz pierogów z kaszą gryczaną i borowikami podanych z okrasą z szalotek i smardzów. W dziale zupy także element zaskoczenia: żur rzeszowski podany z jajkiem sous-vide i ziemniaczano bekonowym purée, nie mniej ciekawy barszcz z kurek z pulpetami z kurczaka zagrodowego i świeżymi ziołami. Danie główne to m.in. duszona gicz jagnięca z sosem z wędzonej papryki i śliwek z prażoną kaszą gryczaną i miodową kapustą oraz roladka z dzika i szynki długo dojrzewającej z sałatką z buraków i cynamonu, purée z fasoli i gruszki.

Restauracja jest czynna codziennie w godz. 6.30–23.00.

Dane teleadresowe:  35-064 Rzeszów, Rynek 20-23, +48 17 250 00 50, info@bristol-rzeszow.pl

Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach Szwajcarskiego programy współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej