Pstrągowa Karczma Siedlisko Janczar

Pstrągowa / Pstrągowa Karczma Siedlisko Janczar
  • obiad
  • kolacja
  • śniadanie
  • deser

Urządzona stylowo, drewniana karczma zaprasza na tradycyjne dania kuchni staropolskiej (dziczyzna) i pogórzańskiej.

 

Image
Image
Image
Image
Image
Image

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Oferta kulinarna obejmuje dania przygotowywane na miejscu, z lokalnych składników, ściśle związane z regionem Pogórza: smakowe smalce ze skwarkami, proziaki z masłem czosnkowym, żurek, zupa z leśnych grzybów, kapusta z grochem, staropolski bigos, pierogi ruskie, pierogi z kapustą i grzybami, kaszanka, salceson, pasztet, kiełbasa w weku, gołąbki, chleb wiejski, gomółki, ser biały czy boczek wędzony. Przygotowane w kuchni Karczmy Siedlisko Janczar potrawy i wyroby: kaczka dziedziczki, zupa banianka oraz pstrągowska nalewka z głogu znalazły się w publikacji „Dawnych potraw smak”.

W znajdującej się w pobliżu drewnianej Chacie Grillowej można przygotować imprezy biesiadne z menu w postaci grillowanych karczków, kiełbas, żeberek, pieczonych prosiąt i innych tego typu przysmaków. Siedlisko oferuje jazdę konną, warsztaty pieczenia chleba, warsztaty ceramiczne i bibułkarskie. Zimową porą Siedlisko Janczar zaprasza do przejażdżki po okolicy saniami zaprzęgniętymi w konie. Obiekt posiada certyfikat Zielonej Turystki Karpackiej GoTo-Carpathia w kategoriach: usługi noclegowe, usługi edukacyjne, usługi gastronomiczne.

Restauracja czynna jest codziennie w godz. 11.00–22.00

Dane teleadresowe: 38-121 Pstrągowa 815, +48 17 277 94 04 wew. 24, biuro@siedliskojanczar.pl

Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach Szwajcarskiego programy współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej