Krasiczyn Restauracja Zamkowa

Krasiczyn / Krasiczyn Restauracja Zamkowa
  • obiad
  • kolacja
  • śniadanie
  • deser

Restauracja Zamkowa usytuowana jest w zabytkowych wnętrzach zamkowego przyziemia z przełomu XVI i XVII wieku. Podtrzymuje ona tradycję polskiego stołu przygotowując potrawy kuchni staropolskiej, w które umiejętnie wplata światowe trendy kulinarne.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Stąd też i pomysł na przystawkę – wędzoną zimnym dymem pierś z gęsi na sałacie z truskawkami i pomarańczą. Uzupełnieniem tej oferty jest m.in. pasztet z gęsi z pistacjami podany na cykorii z musztardą gruszkową, półmisek mięs dworskich z marynowanymi grzybkami i masłem ziołowym czy wątróbka drobiowa na risotto borowikowym. Zupa dworska to z kolei wspomnienie zasobów okolicznych lasów bogatych w zwierzynę oraz owoce. Ale w menu znajdziemy także flaki po staropolsku, soliankę i żur w pieczywie z wędzonką. Kucharze stawiają na długie marynowanie i powolne wypiekanie dziczyzny. Właśnie elementem kuchni myśliwskiej jest udziec z jelenia z owocami leśnymi i blinem z kaszy gryczanej. Podobnie, jak i schab z dzika w sosie śmietankowym z kaszą i buraczkami czy przepiórka magnacka na poduszce ziemniaczanej. Szukający w karcie innych pomysłów znajdą m.in. filety jagnięce w porto z kaszą jaglaną, pieczoną szynkę wieprzową na ragout z selera z plackiem ziemniaczanym, polędwicę wołową z sosem pieprzowym z warzywami i kopytkami, a nawet schabowego po chłopsku na kapuście z grzybami.

Restauracja czynna jest codziennie w godz. 11.00–22.00.

Dane teleadresowe: 37-741 Krasiczyn 179, +48 16 671 83 21 wew. 503, hotel@krasiczyn.com.pl

Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach Szwajcarskiego programy współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej