Restauracja Simple: autorski deser

2020-01-29
Nowa Wieś
Dnia: 2020-01-28
image

Crème brûlée to wspaniały deser, znany i uwielbiany na całym świecie. Jajeczno-śmietankowy, aksamitny krem pokryty jest cienką, słodką warstwą skarmelizowanego cukru. Po raz pierwszy opisany został w książce kucharskiej François Massialota w 1691 r.

Niektórzy twierdzą, że dla sprawnego cukiernika nie ma nic prostszego: zapiekany deser, przygotowywany ze śmietanki, żółtek, cukru, uwieńczony warstwą skarmelizowanego cukru. Aromatu i smaku potrawie nadaje zwykle wanilia, niekiedy także czekolada lub inne dodatki.

Ale utalentowany, młody kucharza Arek Dykas przygotował własny, autorski pomysł na ten klasyczny deser crème brûlée o smaku kokosowym z owocami, który znalazł się w nowej karcie menu Restauracji Simple w Hotelu Blue Diamond w Nowej Wsi k. Rzeszowa, obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki. Już teraz możecie skosztować smaku tego rozpływającego się w ustach deseru. Rezerwacja stolików: +48 17 77 22 666 wew. 816.

Czytaj również

2020-04-25

Wino i Talerzyki: nowe pomysły na nowe dania

Kuchnia Restauracji Wino i Talerzyki w Krośnie (ul. Kazimierza Wielki...

Czytaj więcej
2020-04-25

Pod Semaforem kuchnia znów grilluje

Karczma Pod Semaforem w Bachórzu, jedno z najciekawszych miejsc kulin...

Czytaj więcej
2020-04-24

Zaczynają od pizzy

Dokładnie pod półtora miesiącu od zamknięcia podwojów Restauracj...

Czytaj więcej
Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach Szwajcarskiego programy współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej