Restauracja Folk: świętowanie przy stole

2019-11-05
Rzeszów
Dnia: 2019-11-04
image

Hotel Bristol Tradition & Luxury i Restauracja Folk w Rzeszowie zapraszają w dniach 04-17 listopada br. - zgodnie z dobrą, patriotyczną tradycją - na wyśmienite dania z gęsiny.

Już od poniedziałku, 4 listopada br., przez pełne dwa tygodnie na stołach Restauracji Folk w Rzeszowie (Rynek 20-23) zagości znakomita gęsina „na św. Marcina”. Szef i Mistrz Kuchni Janusz Pyra przygotował specjalne menu, które oparte jest na wyjątkowej jakości gęsinie. Na przystawkę ciepłą proponuje pasztet z gęsi na pszennej grzance z cebulą duszoną z rodzynkami (25 zł). Danie główne to konfitowany  gęsi filet, chutney z jabłek i pomarańczy, puree z pasternaku, sos cassis (czarna porzeczka), buraki graten i palone ziemniaki (80 zł). Deser bez gęsiny – polecane jest brownie z burakiem, piklowaną dynią w korzennej marynacie i z niezwykle esencjonalnym śliwkowym coulis (20 zł). Przy wyborze całego zestawu (można dania zamawiać także pojedynczo) cena 100 zł.

Rezerwacja stolików tel.: +48 17 250 00 12

Czytaj również

2019-12-02

Dania zdrowe jak ryba

Tak w pełnej krasie prezentują się nowe dania, które od dzisiaj wz...

Czytaj więcej
2019-11-20

Młody Kreator Sztuki Kulinarnej uczy się w Rzeszowie

Ogólnopolski konkurs dla kreatywnych uczniów, którzy swoją przysz...

Czytaj więcej
2019-11-20

Definicja dobrego smaku

Restauracja The Garden Grille & Bar (al. Kopisto 1 czyli w gmachu Gale...

Czytaj więcej
Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach Szwajcarskiego programy współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej