Polska – najbardziej - smakuje w regionach

2019-05-18
Warszawa
Dnia: 2019-05-14
image

Tradycyjne, regionalne i ekologiczne wyroby od podkarpackich producentów, dostępne na co dzień w e-sklepie Podkarpackie Smaki, przez cały dzień można było znaleźć na wielkim Pikniku Poznaj Dobrą Żywność zorganizowanym na Służewcu w Warszawie.

Na olbrzymim placu Stowarzyszenie Polska Ekologia - w ramach projektu „Polska Smakuje w regionach” - przygotowało kilkanaście stoisk z tradycyjną żywnością: górale żywieccy częstowali zbójnicką kwaśnicą, kiełbasą białą parzoną delegacja z Wielkopolski, a z Podlasia na stół wjechały kartacze i babka ziemniaczana. Podkarpackie otworzyło wojskową kuchnię polową z czterema kotłami, z których serwowano m.in. bigos, grochówkę i gulasz.

Projekt „Polska Smakuje w regionach” uzyskał dofinansowanie z Funduszu Mięsa Wieprzowego i Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

Czytaj również

2019-06-08

W Hiltonie pomysły na lato

W Restauracji The Garden Grille & Bar w Hotelu Hilton Garden Inn Rzesz...

Czytaj więcej
2019-06-08

Cuda po przemysku

Wprowadzenie nowej karty w każdej restauracji to najpierw masa cięż...

Czytaj więcej
2019-06-07

W Błażowej pojesz i posłuchasz

24. edycja imprezy „Starych potraw smak i urok - Wojewódzki konkurs...

Czytaj więcej
Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach Szwajcarskiego programy współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej