Polska – najbardziej - smakuje w regionach

2019-05-18
Warszawa
Dnia: 2019-05-14
image

Tradycyjne, regionalne i ekologiczne wyroby od podkarpackich producentów, dostępne na co dzień w e-sklepie Podkarpackie Smaki, przez cały dzień można było znaleźć na wielkim Pikniku Poznaj Dobrą Żywność zorganizowanym na Służewcu w Warszawie.

Na olbrzymim placu Stowarzyszenie Polska Ekologia - w ramach projektu „Polska Smakuje w regionach” - przygotowało kilkanaście stoisk z tradycyjną żywnością: górale żywieccy częstowali zbójnicką kwaśnicą, kiełbasą białą parzoną delegacja z Wielkopolski, a z Podlasia na stół wjechały kartacze i babka ziemniaczana. Podkarpackie otworzyło wojskową kuchnię polową z czterema kotłami, z których serwowano m.in. bigos, grochówkę i gulasz.

Projekt „Polska Smakuje w regionach” uzyskał dofinansowanie z Funduszu Mięsa Wieprzowego i Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

Czytaj również

2024-03-07

JARMARK WIELKANOCNY NA RZESZOWSKIM RYNKU

2024-03-04

IV Kiermasz Wielkanocny w Zamku w Baranowie Sandomierskim

Zapraszamy na IV Kiermasz Wielkanocny w Zamku w Baranowie Sandomierski...

Czytaj więcej
2023-08-23

VIII Podkarpacki Festiwal Szarlotki

To już VIII edycja Podkarpackiego Festiwalu Szarlotki w Siedlisku Jan...

Czytaj więcej
Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach Szwajcarskiego programy współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej
Projekt zrealizowano przy wsparciu finansowym Województwa Podkarpackiego