Polska – najbardziej - smakuje w regionach

2019-05-18
Warszawa
Dnia: 2019-05-14
image

Tradycyjne, regionalne i ekologiczne wyroby od podkarpackich producentów, dostępne na co dzień w e-sklepie Podkarpackie Smaki, przez cały dzień można było znaleźć na wielkim Pikniku Poznaj Dobrą Żywność zorganizowanym na Służewcu w Warszawie.

Na olbrzymim placu Stowarzyszenie Polska Ekologia - w ramach projektu „Polska Smakuje w regionach” - przygotowało kilkanaście stoisk z tradycyjną żywnością: górale żywieccy częstowali zbójnicką kwaśnicą, kiełbasą białą parzoną delegacja z Wielkopolski, a z Podlasia na stół wjechały kartacze i babka ziemniaczana. Podkarpackie otworzyło wojskową kuchnię polową z czterema kotłami, z których serwowano m.in. bigos, grochówkę i gulasz.

Projekt „Polska Smakuje w regionach” uzyskał dofinansowanie z Funduszu Mięsa Wieprzowego i Funduszu Promocji Ziarna Zbóż i Przetworów Zbożowych.

Czytaj również

2019-09-19

Jesień - już - na talerzu

Wielu smakoszy czeka na nie przez cały rok. Więc donosimy, że już ...

Czytaj więcej
2019-09-18

ManufakturaFest - II Oktoberfest przed nami

Browar Manufaktura zaprasza na 16-dniowe wydarzenie, którego nieustan...

Czytaj więcej
2019-09-18

Wino i Talerzyki: już dwa lata działania

Z tej okazji Restauracja Wino i Talerzyki w Krośnie przy ul. Kazimier...

Czytaj więcej
Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach Szwajcarskiego programy współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej