Wiosenna edycja Restaurant Week w Polsce odbył się pod hasłem „Emocje na talerzach!”. Dzięki recenzjom Gości, którzy przez 10 dni odwiedzali zebrane w wydarzeniu 370 restauracje organizatorzy wybrali najlepsze restauracje w 13 regionach w kraju.
A oto wyniki plebiscytu Gości w Rzeszowie, miasta które w wydarzeniu brało udział po raz pierwszy:
Najlepsza przystawka – Restauracja LUKR (ul. Kopisto 1) czyli pierogi z pieczoną kaczką,
Najlepsze danie główne - Restauracja Oranżeria Hotel Rzeszów (ul. Piłsudskiego 44) czyli schab z kością,
Najlepszy deser – Zen Sushi Bar & Japanese Restaurant Rzeszów w Hotelu Bristol (Rynek 20) czyli banan w tempurze w makach w płatku sojowym z malinowo-imbirowym sosem,
Najlepsza atmosfera - Restauracja Parole Art Bistro (ul. Sokoła 7),
Najlepsza obsługa - Restauracja LUKR (ul. Kopisto 1).
Suma wszystkich ocen dała także zwycięzców w kategorii Najlepsza Restauracja:
3 miejsce – Restauracja LUKR (ul. Kopisto 1)
2 miejsce – Restauracja Parole (ul. Sokoła 7),
1 miejsce – Restauracja Oranżeria (ul. Piłsudskiego 44).
Gratulacje dla wszystkich Restauracji. Edycja jesienna Restaurant Week odbędzie się w terminie 20-29 października br. Zapraszamy Restauracje do wydarzenia, jak i uczestników-gości do rezerwacji terminu w kalendarzu.
Zapraszamy na IV Kiermasz Wielkanocny w Zamku w Baranowie Sandomierski...
Czytaj więcejTo już VIII edycja Podkarpackiego Festiwalu Szarlotki w Siedlisku Jan...
Czytaj więcej