Gospodarstwo Agroturystyczne Wilcza Jama

2019-07-09
Smolnik nad Sanem
Dnia: 2019-07-09
image

To niezwykłe miejsce na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki. Właściciele gospodarstwa Anna i Andrzej Pawlakowie stworzyli pewien kanon kuchni myśliwskiej w tym regionie Bieszczadów.

Ich karta dań jest nieduża, ale każda z potraw jest dopracowana i najczęściej według własnego pomysłu. Specjalnością Wilczej Jamy jest carpaccio z sarny, zupa grzybowa, smażony pstrąg prosto z własnego stawu, pieczeń z dzika lub jelenia. Można zamówić placki ziemniaczane czy kilka rodzajów pierogów. Ale uwielbiają także pyszne nowość. W tym roku na wakacjach w menu pojawiły się pierożki w stylu chinkali z jagnięciną. Smakosze twierdzą, że niebo w gębie.

Oprócz karczmy do dyspozycji gości jest również siedem domków z bali ogrzewanych kominkami.

38-713 Lutowiska, Smolnik 23, kuchnia czynna w sezonie letnim 8.00-21.00, poza sezonem 8.00-19.00, +48 606-721-765, +48 883-313-436, www.wilczajama.pl

Czytaj również

2019-07-13

W Gorajcu – kulinarnie – będzie się działo

Letnia odsłona Festiwalu Smaków w Cieszanowie to także olbrzymie pr...

Czytaj więcej
2019-07-13

Kresowa Stanica na Szlaku

Od kilku dni restauracja Hotelu Stanica Kresowa Chreptiów w Lutowiska...

Czytaj więcej
2019-07-13

Festiwalu Smaków w Cieszanowie

Organizatorzy zapraszają do udziału w letniej odsłonie Festiwalu Sm...

Czytaj więcej
Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach Szwajcarskiego programy współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej