Cuda po przemysku

2019-06-08
Przemyśl
Dnia: 2019-06-08
image

Wprowadzenie nowej karty w każdej restauracji to najpierw masa ciężkiej pracy dla szefa kuchni i zespołu, potem stres jak na nową propozycję kulinarną zareagują klienci i wreszcie element spełnienia czyli zadowolenie z ich reakcji widoczne poprzez wpisy, posty, ustne deklaracje dla obsługi, a także… wysokość napiwków, na które zadowolenie z jakości dania ma także wpływ niebagatelny.

Znana – i działająca od pięciu lat - Restauracja Cuda Wianki w Przemyślu (Rynek 5) - obiektu na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie Smaki - pierwszy etap ma już za sobą. Karta sygnowana ręką Joanny Pichur już działa, teraz czekamy na opinie. Nawet na odległość widać, że pomysły są niezwykłe. Np. sałatka GRILLOWANY ARBUZ - lekka, słodka, orzeźwiająca, pełna miłych struktur, w tym chrupiącego arbuza z miodem i majerankiem i rozpływającego się koziego sera.

Warta polecenia jest także pierś z kaczki marynowanej w majeranku, ale ja zawsze polecam tutejsze dania regionalne, wśród których królują pierogi kresowe z kaszą gryczaną z białym twarogiem i grzybami podawane z sosem śmietanowo-cebulowym oraz gołąbki przemyskie nadziewane tartymi ziemniakami i zapiekane w bulionie warzywnym ze śmietaną. Po prostu pycha.

Czytaj również

2019-06-08

W Hiltonie pomysły na lato

W Restauracji The Garden Grille & Bar w Hotelu Hilton Garden Inn Rzesz...

Czytaj więcej
2019-06-07

W Błażowej pojesz i posłuchasz

24. edycja imprezy „Starych potraw smak i urok - Wojewódzki konkurs...

Czytaj więcej
2019-06-07

Największa impreza z żywnością tradycyjną w tle

W niedzielę (9 czerwca 2019 r.) na stadionie „Górnovia” w Górni...

Czytaj więcej
Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach Szwajcarskiego programy współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej