„Boska” gęsina w Przemyślu

2019-11-08
Przemyśl
Dnia: 2019-11-09
image

W czasie weekendu, 8-10 listopada br., codziennie od godz. 17.00 w Restauracji BOSKO w Przemyślu (ul. Władycze 1) będziemy karmieni pysznymi daniami w połączeniu ze specjalnie dedykowanymi winami z Winnicy Turnau: ponownie jak rok temu będzie to wino białe na bazie Solarisa oraz czerwone na bazie szczepu Rondo.

Propozycja przystawki to carppacio z gęsi z dereniem i orzechami włoskimi z oliwą lawendową. Zupa to bulion z gęsi z duszonym na maśle boczniakiem i lanymi kluseczkami. Z kolei danie główne to niezrównane pierożki faszerowane gęsimi żołądkami w muślinowym puree z dyni z wędzoną, kwaśną śmietaną.

To wyjątkowo pyszne propozycje kulinarne dla spędzenia wieczoru w Restauracji BOSKO, a rezerwując stolik (tel. +48 574 433 858) pomagacie przywracać gęś na polskie stoły.

Czytaj również

2019-12-02

Dania zdrowe jak ryba

Tak w pełnej krasie prezentują się nowe dania, które od dzisiaj wz...

Czytaj więcej
2019-11-20

Młody Kreator Sztuki Kulinarnej uczy się w Rzeszowie

Ogólnopolski konkurs dla kreatywnych uczniów, którzy swoją przysz...

Czytaj więcej
2019-11-20

Definicja dobrego smaku

Restauracja The Garden Grille & Bar (al. Kopisto 1 czyli w gmachu Gale...

Czytaj więcej
Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach Szwajcarskiego programy współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej