„Boska” gęsina w Przemyślu

2019-11-08
Przemyśl
Dnia: 2019-11-09
image

W czasie weekendu, 8-10 listopada br., codziennie od godz. 17.00 w Restauracji BOSKO w Przemyślu (ul. Władycze 1) będziemy karmieni pysznymi daniami w połączeniu ze specjalnie dedykowanymi winami z Winnicy Turnau: ponownie jak rok temu będzie to wino białe na bazie Solarisa oraz czerwone na bazie szczepu Rondo.

Propozycja przystawki to carppacio z gęsi z dereniem i orzechami włoskimi z oliwą lawendową. Zupa to bulion z gęsi z duszonym na maśle boczniakiem i lanymi kluseczkami. Z kolei danie główne to niezrównane pierożki faszerowane gęsimi żołądkami w muślinowym puree z dyni z wędzoną, kwaśną śmietaną.

To wyjątkowo pyszne propozycje kulinarne dla spędzenia wieczoru w Restauracji BOSKO, a rezerwując stolik (tel. +48 574 433 858) pomagacie przywracać gęś na polskie stoły.

Czytaj również

2020-02-02

Królestwo dobrych smaków

Karczma Wacławówka w Rzeszowie mieści się w drewnianej chałupie, ...

Czytaj więcej
2020-01-29

Restauracja Simple: autorski deser

Crème brûlée to wspaniały deser, znany i uwielbiany na całym świ...

Czytaj więcej
2020-01-29

Deska konesera na cztery piwa

Stary Browar Rzeszowski – obiekt na Szlaku Kulinarnym Podkarpackie S...

Czytaj więcej
Projekt współfinansowany przez Szwajcarię w ramach Szwajcarskiego programy współpracy z nowymi krajami członkowskimi Unii Europejskiej